Direct naar de contentDirect naar de footer
Hotel Assen

Ontdek Drenthe!

Laat alles voor wat het is. Even weg van TV’s en telefoons. Zelf ontdekken en ervaren. Wandelen, fietsen en relaxen.

No nonsense, puur, oorspronkelijk, echt. Ga terug naar de basis, kom naar Drenthe.

Activiteiten

Activiteiten

Heeft u nog geen plannen overdag? U kunt via deze website onder andere direct uw toegangsbewijzen aanschaffen voor activiteiten in de regio en daar buiten.

Plan uw activiteit!
Koloniën van Weldadigheid

Koloniën van Weldadigheid

Een unieke geschiedenis van armoedebestrijding in Nederland en Vlaanderen. Laat u verwonderen door deze buitengewone landschappen met een krachtig en ongewoon verhaal.

200 jaar geleden, in 1818, richt Johannes van den Bosch de Maatschappij van Weldadigheid op. Arme gezinnen, bedelaars en zwervers kunnen gaan werken in één van de Koloniën van Weldadigheid. Ze krijgen een eigen woning en een stukje grond om te bewerken. Een hard bestaan. Door middel van arbeid en scholing wordt de Kolonisten discipline bijgebracht, zodat ze na verloop van tijd in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Het grootste oppervlak van de Koloniën van Weldadigheid ligt in Drenthe, in Veenhuizen, Fredriksoord en Wilhelminaoord.

Het bijzondere verhaal en het unieke landschap dat eruit voortkwam leidden tot deUNESCO werelderfgoed status.

Koloniën van Weldadigheid
Geo Tour Kop van Drenthe

Geo Tour Kop van Drenthe

Ga wandelend of fietsend op zoek naar schatten (geocaches) en ontdek deze regio boordevol verhalen.

Tijdens het zoeken naar schatten kom je langs de mooiste plekken in de Kop van Drenthe. Zeven verschillende GeoTours leiden je langs hunebedden, door veengebieden en bos, langs meren en statige landgoederen. Ga je te voet of per fiets? Zoek je de caches het liefst zelf, of liever met het hele gezin? Het kan allemaal, lekker in de frisse buitenlucht.

Meer informatie