Direct naar de contentDirect naar de footer

Actief

Fiets door de bossen. Struin over heidevelden. Wandel over oneindige zandverstuivingen en zwem in azuurblauwe meren. Gewoon in Drenthe. Dichtbij huis en toch het gevoel even helemaal weg te zijn.

Nationale parken

Nationale parken

U komt op de mooiste plekjes in de drie Nationale Parken van Drenthe. U belandt in één groot natuurgebied en dat is verwennen, te voet of op de fiets. Van bos, naar heide, naar beekdal en zandverstuiving. U komt terecht in een wereld waar de herder rustig rondloopt met zijn schapen, waar oeroude hunebedden te vinden zijn en waar u karrensporen ziet van eeuwen geleden. Maak kennis met Drenthe en bezoek het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Meer info
Natuurgebieden

Natuurgebieden

Natuurlijk zijn we trots dat Drenthe maar liefst drie Nationale Parken heeft, maar onze natuurgebieden doen daar absoluut niet voor onder. De Hondsrug, het Bargerveen, de Onlanden, het Balloërveld, Fochteloërveen: Drenthe stroomt over van natuur. Kom en beleef het zelf, u blijft maar om u heen kijken!

Meer info
Hunebedden

Hunebedden

Wist u dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Deze prehistorische monumenten liggen op de meest uiteenlopende plekken, vaak prachtig verscholen in het bos. De grootste ligt bij Borger, waar vlakbij ook het Hunebedcentrum gevestigd is.
Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer.
De N34, die u van Zuidlaren naar Coevorden brengt, is omgedoopt tot de Hunebedhighway, Niet zo gek deze naam, want van de 52 hunebedden die Drenthe rijk is, liggen er maar liefst 47 langs deze weg, ook wel de Route 66 van Nederland genoemd.

Meer info
Schaapskooien

Schaapskooien

Maak kennis met de herder en zijn schapen en bezoek een schaapskooi. In Drenthe vindt u 11 schaapskooien. Het is een prachtig gezicht wanneer hier een paar honderd dames terugkomen of vertrekken voor een lange dag op de heide. De grazende schapen zorgen ervoor dat de heide minder snel vergrast. Door het 'snoeien' van de heidestruikjes blijft de heide krachtig en gezond. Rondtrekkende schaapskuddes zijn dus niet alleen schitterend om te zien, ze zijn ook van grote waarde voor zowel natuurbeheer als cultuurhistorie.

Meer info