Direct naar de contentDirect naar de footer

Speciaal voor kids!

Voor kinderen is Drenthe elke dag een feestje. U hoeft maar met ze naar buiten te gaan en er is iets te beleven. Klim- en klauterbossen, zwembaden en zwemplassen, op bezoek bij een schaapsherder of maak een reis door de tijd met The Nature Game.
Van dichtbij wilde dieren zien? Dat kan in Wildlands Adventure Zoo Emmen. En dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ook dat ontdekt u in Drenthe. Of u nu van achtbanen, wilde dieren of tv-helden houdt, u komt ze hier allemaal tegen.

Nog geen Kids ID?
The Nature Game Drenthe

The Nature Game Drenthe

Het is een sprookje, het is een vette game en een les natuureducatie. Maar dan wel een hele leuke! The Nature Game is een magisch tablet game voor in de natuur en te spelen vanuit Drenthe!

Meer informatie
WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN

WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN

Ga op wereldexpeditie in één dag!Het park bestaat uit de jungle, het poolgebied en de savanne. U komt dus dieren uit alle continenten tegen; aziatische olifanten, leeuwen, kamelen, humboldt pinguins en ijsberen. En...sta oog in oog met wilde dieren op de savanne

Bekijk de website
 • Gevangenismuseum

  In het Gevangenismuseum ontdek je ook alles over de geschiedenis van misdaad en straf. Je ontdekt welke straffen er vroeger gegeven werden en hoe een strafinrichting er lang geleden uitzag. En door verschillende foto’s en filmpjes maak je kennis met de gevangenis van nu.

 • Kindermuseum Boordevol Energie

  Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft het Drents Museum een Kindermuseum Boordevol Energie! In dit interactieve Kindermuseum, dat in samenwerking met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is ontwikkeld, leren kinderen spelenderwijs over het gebruik van energie.

 • Veenpark in Barger-Compascuum

  Het Veenpark biedt geweldig veel om te zien, te doen, te ontdekken en te leren. Ontdek het Veenpark per stoomtrein, of maak gebruik van het turfschip. Bezoek het Aole Compas- een dorp van plaggenhutten op verend veen. Ook heeft Het Veenpark heeft een fantastische nieuwe speeltuin.

 • Boomkroonpad

  Rondom Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld, of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

 • Kabouterland & Zoo in Exloo

  In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Dus ook bij minder goed weer is het goed toeven bij de Kabouters.

 • Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren

  Een bezoek aan het Sprookjeshof is voor kinderen een belevenis en onvergetelijk. In het Sprookjeshof vind je het Sprookjespark waar je veel bekende sprookjes tegenkomt zoals Assepoester en Sneeuwwitje. een speeltuin met leuke attracties en de kinderboerderij met veel dieren.

 • Rijk der Kabouters in Eext

  Het Rijk der Kabouters is een rustig familiepark met een leuk kabouterbos en een speeltuin met vele speelattributen. In het kabouterbos is een wandeling uitgezet over de kronkelpaadjes en voor wie het aandurft is er ook een heksenpad. Als je uitgekeken bent in het bos kun je heerlijk spelen in de speeltuin.

 • At Pinokkio

  Avontuur en uitdaging! Dat is bij klimcentrum In- en outdoor at Pinokkio nooit ver weg! Kinderen vanaf 5 jaar worden uitgedaagd om hun omgeving en hun eigen grenzen te verkennen en te verleggen. De jungle en het klimpark nodigen uit tot een uitgebreide ontdekkingstocht. Ontdek wat In- en outdoor at Pinokkio allemaal biedt en organiseert en bekijk het uitgebreide aanbod van activiteiten.

 • Plopsa Land Indoor Coevorden

  In Plopsa Indoor Coevorden vind je tientallen attracties voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar en ontmoet je Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson en Gert en alle andere Plopsa karakters.

 • Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen

  Geniet in Drouwenerzand Attractiepark van de vele attracties en speeltoestellen. Van heerlijk rustig deinende attracties voor de kleintjes tot en met stoere uitdagende attracties voor de grotere jeugd. Er is veel te beleven zowel binnen als buiten.

Geo Tour Kop van Drenthe

Geo Tour Kop van Drenthe

Ga wandelend of fietsend op zoek naar schatten (geocaches) en ontdek deze regio boordevol verhalen.

Tijdens het zoeken naar schatten kom je langs de mooiste plekken in de Kop van Drenthe. Zeven verschillende GeoTours leiden je langs hunebedden, door veengebieden en bos, langs meren en statige landgoederen. Ga je te voet of per fiets? Zoek je de caches het liefst zelf, of liever met het hele gezin? Het kan allemaal, lekker in de frisse buitenlucht.

Meer informatie
 • RESTAURANT/LIVECOOKING/BRUNCH

  Hotel Assen denkt ook aan haar kleine gasten. Er zijn speciaal voor de kinderen gevarieerde en smakelijke kindermenu's samengesteld. In het restaurant vind je een kinderspeelhoekje compleet met speelhuisje. Daarnaast krijgen alle kinderen een kleurplaat en kleurtjes en kunnen ze door deze in te leveren bij de receptie leuke prijzen winnen. Elke maand selecteren wij uit alle kleurplaten een winnaar.

 • KidsCity

  Onder de naam KidsCity kun je je tijdens het Live Cooking Buffet op zaterdag en de Lazy Sunday Brunch prima vermaken in een speciaal ontworpen ruimte. We organiseren dan leuke activiteiten voor de kinderen zoals koekjes bakken, schminken, films kijken, knutselen en ze kunnen zich uitleven op de Playstations of op het springkussen. Zo kunnen papa en mama lekker eten terwijl de kids zich goed vermaken. Gegarandeerd een succes! En als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook.

OOK AAN ONZE KLEINE GASTEN WORDT GEDACHT!

OOK AAN ONZE KLEINE GASTEN WORDT GEDACHT!

In Assen en omgeving zijn ontelbare leuke activiteiten voor kinderen.

Hunebed centrum Borger
ZOO bizar Orvelte
Museumdorp Orvelte
Het Houten Pad van Theodoor Orvelte
Planetron Dwingeloo
Blote voetenpad Opende
Speelgoedmuseum kinderwereld Roden
Nationaal gevangenismuseum Veenhuizen
Aquazoo Leeuwarden
Zeehondencentrum Pieterburen
Attractiepark Duinen Zathe
Klimpark Grolloo
Familiepark Nienoord
Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Ballorig Assen
Speel en IJsboerderij De Drentse Koe

Nog geen kids ID?