Direct naar de contentDirect naar de footer
Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek!
Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek!
Drents Museum

Assen en Omgeving

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Van authentieke dorpen tot sfeervolle steden, een afwisselend landschap en rijk verleden, jaarlijks terugkerende evenementen en festivals en vriendelijke, gastvrije mensen. Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer. Bezoek de schaapskudde in Exloo, het mooie dorp Orvelte, de heidevelden of een van de drie nationale parken in de directe omgeving van Assen. Meer informatie over Assen vindt u in deze stadsgids!

Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco. Vanaf 11 september 2023 tot en met 7 januari 2024 is de tentoonstelling Op reis met Vincent te bewonderen. Voor het eerst worden zoveel mogelijk werken uit het Drentse oeuvre van Vincent van Gogh tentoongesteld.

Lees meer
TT Circuit

TT Circuit

Het beroemde TT-Circuit Assen is een circuit dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en Jack's Racing Days.

De TT is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogst mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. De TT meemaken is een onvergetelijke ervaring, want het gaat veel verder dan de trainingen en/of de wedstrijden.

Dagje shoppen

Dagje shoppen

Hotel Assen ligt op circa 20 minuten lopen en 5 autominuten van het stadscentrum van Assen. U vindt hier een uitgebreid winkelaanbod en leuke restaurantjes. Een dagje winkelen in Assen? Hiervoor is Hotel Assen een prima uitvalbasis.

Struin door het gezellige winkelgebied in het centrum of het winkelcentrum Koopmansplein. Rust tussendoor even uit in een van de vele gezellige horecagelegenheden.

Asserbos

Asserbos

Het Asserbos is een stadsbos gelegen in Assen, tussen het winkelcentrum en de woonwijk Baggelhuizen. Het is een van de oudste bossen van Nederland en beslaat een oppervlak van ongeveer 114 hectare. Ongeveer 10 hectare is nog oerbos.

Baggelhuizerplas

Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas is een plas en recreatiegebied met stranden, grasvelden en bossen. Het gebied ligt direct achter ons hotel. Vanuit het hotel loopt u zo het prachtige natuurgebied in. De plas is ontstaan uit een zandafgraving. Het recreatiegebied is 125 ha groot, bosrijk, waterrijk, en ruimtelijk. De plas heeft een groot strand, speeleiland en vlonder in het water met glijbaan en kabelbaan. Het water is zo'n 2,5 m diep. Op het terrein vind je ook een kiosk, toiletten, een douche en sportvelden (volleybalveld en voetbalveld). Nabij de badzone is een speciale BBQ-/picknickplaats. De plas zelf ligt in een groot recreatiegebied waar je ook prachtig kunt fietsen of wandelen.

Drentsche Golf & Country Club

Drentsche Golf & Country Club

Even ten noorden van Assen, bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Met een 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan, een ongekend ruim opgezet en gevarieerde golfbaan toegankelijk voor golfers van alle niveaus.