Direct naar de contentDirect naar de footer
Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek!

Assen en Omgeving

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Van authentieke dorpen tot sfeervolle steden, een afwisselend landschap en rijk verleden, jaarlijks terugkerende evenementen en festivals en vriendelijke, gastvrije mensen. Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer. Bezoek de schaapskudde in Exloo, het mooie dorp Orvelte, de heidevelden of een van de drie nationale parken in de directe omgeving van Assen. Drenthe is tevens dé fietsprovincie bij uitstek.

Dagje shoppen

Dagje shoppen

Hotel Assen ligt op circa 20 minuten lopen en 5 autominuten van het stadscentrum van Assen. U vindt hier een uitgebreid winkelaanbod en leuke restaurantjes. Een dagje winkelen in Assen? Hiervoor is Hotel Assen een prima uitvalbasis.

Struin door het gezellige winkelgebied in het centrum of het winkelcentrum Koopmansplein. Rust tussendoor even uit in een van de vele gezellige horecagelegenheden.

Assen staat ook bekend om de vele evenementen die er jaarlijks gehouden worden. Ook heeft Assen een schitterend Theater.

Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco.

Lees meer
TT Circuit

TT Circuit

Het beroemde TT-Circuit Assen is een circuit dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en DTM.

De TT is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogst mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. De TT meemaken is een onvergetelijke ervaring, want het gaat veel verder dan de trainingen en/of de wedstrijden.

Het TT Festival, of 'de Nacht van Assen' zoals de TT Nacht in eerste instantie werd genoemd, heeft misschien wel een nog roemruchter verleden dan de TT races zelf. De nacht van de laatste vrijdag op zaterdag in juni en de woensdag- en donderdagavond zijn sfeervolle en passende avonden die onlosmakelijk verbonden zijn met één van de grootste sportevenementen van Nederland.