Assen & omgeving

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Van authentieke dorpen tot sfeervolle steden, een afwisselend landschap en rijk verleden, jaarlijks terugkerende evenementen en festivals en vriendelijke, gastvrije mensen. Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer. Bezoek de schaapskudde in Exloo, het mooie dorp Orvelte, de heidevelden of een van de drie nationale parken in de directe omgeving van Assen. Drenthe is tevens dé fietsprovincie bij uitstek.

Assen top tip

Dagje Shoppen

Hotel Assen ligt op circa 20 minuten lopen en 5 autominuten van het stadscentrum van Assen. U vindt hier een uitgebreid winkelaanbod en leuke restaurantjes. Een dagje winkelen in Assen? Hiervoor is Hotel Assen een prima uitvalbasis.

 

Meer over Assen?

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is al méér dan 150 jaar een begrip in Drenthe. Het is een toonaangevend museum dat jaarlijks spraakmakende en succesvolle tentoonstellingen organiseert over archeologie, figuratieve kunst en de Art Nouveau/Art Deco.

Lees meer

Circuit van Drenthe

TT Circuit

Het beroemde TT-Circuit Assen is een circuit dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en het Brits kampioenschap Superbike.

Meer over het circuit
Wij maken gebruik van cookies.