Direct naar de contentDirect naar de footer
Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek!
Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek!
Drents Museum

Wat te doen in Assen

De prachtige, historische stad Assen ligt in de groene, natuurrijke provincie Drenthe. Om al het moois van de provincie te ervaren, verblijft u in ons Van der Valk Hotel Assen. Want zo gaat u extra ontspannen op stap. Een aantal tips wat je kunt doen in Assen.

Boek jouw uitstapje naar Assen

Wat te doen in Assen en omgeving

Hotel Assen is een heerlijke plek waar u geniet van diverse activiteiten en evenementen bij Assen. Zo kunt u naar het racecircuit, naar het Drents Museum en natuurlijk even op bezoek bij het standbeeldje van Bartje in het centrum van de stad. Voor jong en oud is er veel te beleven en te doen in Assen.

Activiteiten en evenementen in Assen

U vindt in Assen uitjes zoals het Drents Museum, overigens voorzien van een deel speciaal voor kinderen, maar nog veel meer. Geniet bijvoorbeeld van de oude binnenstad met zijn pittoreske straatjes. Of neem een verfrissende duik in het tropisch zwemparadijs De Bonte Wever en wandel heerlijk door het Asserbos. Zomaar wat voorbeelden van wat er is te doen in deze geweldige stad.

Activiteiten in de omgeving

Vindt u het niet erg om ongeveer een half uur tot een uur te reizen naar een dagje uit in de omgeving van Assen? Dan heeft u heel wat te kiezen. Wildlands Adventure Zoo in Emmen, bijvoorbeeld. Dit ligt op iets meer dan dertig kilometer afstand van Hotel Assen. Op vijftien kilometer van het hotel ligt het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen. En op iets meer dan twintig kilometer ontrafelt u het mysterie van de hunebedden in het Hunebed Centrum in Borger. Hier vindt u ook een prachtig bos waar u kunt wandelen en fietsen.

Overnachten in Assen

Om nog beter van je uitje in Assen te genieten, verblijft u in ons Van der Valk-hotel aan de Ringweg. Hiervandaan bereikt u gemakkelijk al deze leuke uitjes bij Assen en natuurlijk Assen zelf. Geniet bij terugkomst van uw uitjes bij Assen van een heerlijke maaltijd in ons restaurant of kom bij van een gezellig dagje in uw exclusieve hotelkamer. .

Bekijk direct onze kamers