Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen en wandelen in Drenthe

Op de fiets zie je snel wat Drenthe zo bijzonder maakt. Met zijn 1500 kilometer aan fietspaden is de provincie helemaal op fietsers ingesteld.

Uiteraard kunt u fietsen huren bij onze receptie, wij beschikken over 7-versnellingen fietsen en E-bikes. Tevens beschikken we over een afsluitbare fietsenstalling met oplaadpunten voor eigen E-bikes.

In Drenthe ligt een duizenden kilometers bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Met dit netwerk kunt u zelf eindeloos veel fietsroutes maken met behulp van zogenaamde knooppunten. U kunt al routes fietsen vanaf 10 kilometer, maar uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers is mogelijk!

In het prachtige recreatiegebied bij de Baggelhuizerplas achter ons hotel start bijvoorbeeld een uitdagende MTB route van 9,5 km! U kunt hier deze route downloaden!

Wij hebben verschillende fiets-, wandel en mtb-routes beschikbaar. Uiteraard kunt u hieronder ook de nodige routes vinden.

Fiets-, wandel-, ruiter- en mbt-routes op Drenthe.nl
Fietsknooppunt-routes
MTB-routes
Routeplanner Fietsersbond.nl

Wandelen
Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! U wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op uw netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Drenthe is een echte wandelprovincie. Er zijn routes in alle soorten en maten. U wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Wij hebben alvast 3 prachtige routes voor u uitgezocht.

1. Boswachterspad: Deurzerdiep (8 km)
(De gele gloed van de dotterbloemen en een beekdal gevuld met paarse orchideeën, in het voorjaar)

2. Drentsche Aa (NS-route) (16 km)
(Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, vindt u terug in deze NS-wandeling.)

3. Drentse Aa (OV-stapper) (16 km)
Het mooie stroomdal van de Drentse Aa is een van de minst geschonden beekdalen van Nederland.

Col du VAM
Wilt u uw klimcapaciteiten ook wel eens testen? Ook dan kunt u heel goed in Drenthe terecht. Vanaf 2018 is hier een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus! Ook voor mountainbikers zijn 2 routes aangelegd naar de Vam-berg.

De Col du VAM is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

Praktische info

Fietsverhuur

Fietsverhuur

Kunt u uw eigen fiets niet meenemen, of besluit u ter plaatse dat het weer wel erg geschikt is voor een mooie fietstocht? Huur dan één van onze comfortabele huurfietsen.

Tarieven hotelgasten/online fietsreservering:
7-versnellingen fiets : € 12,50 per fiets p.d.
E-bike : € 25,00 per fiets p.d.

Tarieven gasten van buitenaf/passanten:
7-versnellingen fiets : € 17,50 per fiets p.d.
E-bike : € 30,00 per fiets p.d.

Fiets reserveren

Telefonisch reserveren

Uiteraard kunt u ook uw fiets telefonisch reserveren bij onze receptie: 0592-851515 of per email info@assen.valk.nl

Fietsenstalling
Speciaal voor onze hotelgasten hebben wij een verlichte en overdekte fietsenstalling, met oplaadpunten, die afgesloten kan worden.