Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen & Wandelen

Fietsen
Drenthe is het beste op de fiets of wandelend te ontdekken, het landschap verandert voortdurend. Bossen, heidevelden, moeras, esakkers, zandverstuivingen en stroomdallen wisselen elkaar af.

Uiteraard kun je fietsen huren bij onze receptie, wij beschikken over 7-versnellingen fietsen en E-bikes. Tevens beschikken we over een afsluitbare fietsenstalling met oplaadpunten voor eigen E-bikes. Meer informatie vind je hier.

In Drenthe ligt een duizenden kilometers bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Met dit netwerk kan je zelf eindeloos veel fietsroutes maken met behulp van zogenaamde knooppunten. Je kan al routes fietsen vanaf 10 kilometer, maar uitbreiding tot elk gewenst aantal kilometers is mogelijk! Zolang je het knooppunt-nummer waar je je route gestart bent maar onthoudt, kan je al 'zwervend' door heel Drenthe fietsen en weer terugkomen bij je startpunt.

In het prachtige recreatiegebied bij de Baggelhuizerplas achter ons hotel start bijvoorbeeld een uitdagende MTB route van 9,5 km! Je kunt hier deze route downloaden!

Wij hebben verschillende fiets-, wandel en mtb-routes beschikbaar. Uiteraard kun je hieronder ook de nodige routes vinden.

Fiets-, wandel-, ruiter- en mbt-routes op Drenthe.nl
Fietsknooppunt-routes
MTB-routes
Routeplanner Fietsersbond.nl

Wandelen
Waar kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen? Verandering van spijs doet eten, nou, reken maar dat verandering van landschap doet lopen! Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, zo de dag door. Langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. De beelden die tegen de avond op je netvlies staan, laten niets te wensen over! Wandel een willekeurige route en al het moois dat Drenthe te bieden heeft komt aan je voorbij.

Drenthe is een echte wandelprovincie. Er zijn routes in alle soorten en maten. Je wandelt hier dwars door heidevelden en bossen, langs zandverstuivingen en prachtige beekjes. Onze brinkdorpen zijn een echte pleisterplek. Wij hebben alvast 3 prachtige routes voor u uitgezocht.

1. Boswachterspad: Deurzerdiep (8 km)
(De gele gloed van de dotterbloemen en een beekdal gevuld met paarse orchideeën, in het voorjaar)

2. Drentsche Aa (NS-route) (16 km)
(Alles wat Drenthe zo bijzonder maakt, vind je terug in deze NS-wandeling.)

3. Drentse Aa (OV-stapper) (16 km)
Het mooie stroomdal van de Drentse Aa is een van de minst geschonden beekdalen van Nederland.

Col du VAM
Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Dan kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht. Vanaf oktober 2018 is hier een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser.

Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!Ook voor mountainbikers zijn 2 routes aangelegd naar de Vam-berg.

De Col du VAM is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

Praktische info